Uskrsnja dekoracijaUskrs je jedan od naših omiljenih praznika koji svake godine sa nestrpljenjem očekujemo i kome se veoma radujemo! Ove godine praznično uzbudjenje je zakucalo ranije na naša vrata. Počeli smo prvo sa uskršnjom dekoracijom, zatim sa receptima za jedinstvene uskršnje slatkiše, pa kreativnom radionicom, te omiljenom potragom za uskršnjim čokoladnim jajima, a završićemo ciklus sa svečanim “Uskršnjim koncertom”.

U nedelju, 14. aprila od 11.00 do 13.00 časova u BeoBalet centru na Novom Beogradu (West 65) organizujemo prvo tradicionalnu “Uskršnju radionicu”, u okviru koje će deca prvo praviti kreativna remek dela na temu Uskrsa, a zatim imaju omiljeni lov na čokoladna uskršnja jaja i potragu za blagom. Radionica je namenjena učenicima BeoBaleta i BeoCentra, ali i svoj drugoj zainteresovanoj deci koja obavezno treba da se prijave putem mejl adrese: office@beobalet.com.

Za Uskrs je vezano više predivnih tradicija i običaja u kojima učestvuje cela porodica. Koja je vaša uskršnja tradicija?

Uskrsnja radionica BeoBaletNeka od mojih najlepših sećanja iz detinjstva vezana su upravo za Uskrs (verovatno se danas zato toliko radujem ovom prazniku)! U našoj porodici postoji tradicija sakrivanja uskršnjih jaja, čokoladnih zeka i poklona za decu u bašti. Moja baba je poklanjala veliku pažnju ovom običaju. Sa nestrpljenjem sam čekala uskršnje jutro i jurila u baštu, da nadjem poklone koje je zeka ostavio. Ponekad je baba tako dobro sakrila “poklone koje je Zeka ostavio” da jednostavno nisam mogla nigde da pronadjem svoje uskršnje poklone i tada je sledila ona dobro poznata rečenica: “Zeka ostavlja poklone samo dobroj deci, ako misliš da si ti ove godine bila dobra devojčica sigurno ti je ostavio nešto”. I onda je kretala prava potera na blago u našem dvorištu!

Ova porodična tradicija nastavljena je u našoj kući do danas. Svaki član naše porodice sada traži poklon od uskršnjeg Zeke. Promenili smo zauvek kuće, bašte i terase, ali ostala je tradicija uskršnje potere na “blago”, koju prenosimo na svakog novog člana porodice.

Ovu lepu tradiciju želim da prenesem na svu našu decu! <3 Duboko verujem da su ovakvi dogadjaji u detnjstvu karta za srećan život!