BeoBalet je osmislio autentični program za mame i decu do 3 godine. Iskustvo nam je pokazalo da devojčice uzrasta do 3 godine imaju veliku želju da naprave prve baletske korake i da se upoznaju sa našim čarobnim svetom. Sa druge strane mi duboko verujemo da deca do 3 godine treba što više vremena da provode sa svojim roditeljima i da aktivnosti koje pohadjaju treba da budu prilagođene njihovoj emotivnoj i fizičkoj inteligenciji. Zbog toga smo napravili baletski program za mame i decu, gde će zajedno usvajati prvo baletsko znanje. Program kroz igru razvija dečiju muzikalnost, ritam, motoriku i kordinaciju u prostoru.

BeoBalet veruje da se deca vaspitavaju primerom, tako da će ovo biti idealna prilika da mame zajedno sa profesorima direktno prenesu deci kulturu vežbanja i učestvovanja u grupnom radu.

Ovo je posebno iskustvo za mame i decu koje imaju priliku da po prvi put zajedno obuku tutu suknju i udju u svet baleta, igre i muzike! Najlepše se uči u društvu, a najsigurnije se osećamo kada je pored nas naša mama.

Mama i ja BeoBalet program

BeoBalet benefiti baletskog obrazovanja

Svi časovi baleta su prilagođeni uzrastu balerina, pa su tako osmišljeni i fizički intenzivni časovi. Balet poboljšava mišićnu snagu, fleksibilnost i obim pokreta. Časovi takođe poboljšavaju koordinaciju, ravnotežu, ispravljaju loše držanje tela i osvešćuju fizičku samokontrolu. Takođe, vežbe koje uključuju skakanje mogu poboljšati izdržljivost i ukupno zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Balet poboljšava mentalno i emocionalno zdravlje dece. Časovi klasičnog baleta ulivaju osećaj ponosa i dostignuća, što može da poveća samopouzdanje deteta. Kako deca napreduju i prelaze u komplikovanije kombinacije pokreta, tako osećaju više samopouzdanja, što mogu preneti na druge oblasti života. Baletski nastupi oslobađaju decu od osećaja stidljivosti i smanjuju njihove strahove u vezi javnog nastupa i izražavanja.

Balet je kombinacija pokreta, muzike i određenog performansa. Upravo kroz ovu kombinaciju deca poboljšavaju svoju percepciju i spoznaju koja uključuje: pažnju, pamćenje i učenje. Takođe, razvijaju pažnju i koncentraciju. Ovo su veštine koje će vašim devojčicama koristiti u budućnosti u svim oblastima života.

Polaznice se uvode u čarobni svet BeoBaleta, gde će kroz mnogobrojne nastupe, smotre i takmičenja imati priliku da iskažu i razviju osećaj za balet, ali i sve druge umetnosti. Deca u okviru našeg programa stiču INDIVIDUALNOST, SAMOPOUZDANJE, KREATIVNOST, BOLJU MOTORIKU, KOORDINACIJU I KOMUNIKATIVNOST.