marypoppinsBeoBalet organizuje letnji bioskop u okviru koga će se prikazati 5 najboljih igranih filmova za decu! Svakog utorka od 19.00 časova prikazivaće se po jedno kultno ostvarenje filmske umetnosti u BeoBalet centru na Novom Beogradu u kompleksu WEST65. Ulaz je slobodan, ali je neophodno prethodno napraviti rezervaciju.

Javite drugarima i dodjite da zajedno pogledamo 5 najboljih filmova za decu! Spremili smo pravi letnji bioskop sa limunadom i šarenim kokicama.

24. jul – Meri Popins

Radnja ovog kultnog ostvarenja iz 1964. godine u produkciji studija Volt Dizni se vrti oko nove dadilje Meri Popins koja dolazi u porodicu da brine o deci uz pomoć malih magičnih trikova. Samo da znate u decembru 2018. izlazi nova ekranizacija ovog blokbastera za sve generacije. Mi ne možemo da dočekamo.

31. jul – Čarobnjak iz Oza

Film zbog koga svi imamo bar jedan par magičnih crvenih cipelica. <3

Čarobnjak iz Oza je poznat i kao prvi film u boji, a pojavio se 1939. godine. Mnogi ga smatraju najboljim dečijom filmom svih vremena! Naslovna numera Somewhere over the Rainbow je pesma koju naše devojčice obožavaju. Jedva čekamo da upoznaju Doroti i sve duge likove iz ove čarobne priče.

7. avgust – Lesi se vraća kući

Lesi se vraća kući je priča Erika Najta, o ljubavi, odanosti i prijateljstvu između čoveka i psa, po kojoj je snimljen kultni fim 1943. godine sa Elizabet Tejlor. Sreća dečaka iz siromašne porodice Džoa i njegovog ljubimca Lesi biva prekinuta prinudnom prodajom odanog psa. Sa razdvajanjem se nisu pomirili ni dečak ni pas, pa tako počinje grčevita borba za povratak kući, borba u kojoj pobeđuju upornost, vernost, požrtvovanost i ljubav.

 

14. avgust – Oliver

Oliver je mjuzikl iz 1968 godine i odlično ekranizuje knjigu Čarlsa Dikensa o Oliver Tvistu! Oliver je arhetip hrabrog dečaka koji pokušava da pronađe svoje mesto u svetu. Svakako preporučujemo i knjigu kao obaveznu literaturu. ;)

21. avgust – Eni

Eni je najbolji dečiji mjuzikl! Snimljen je 1982. godine. Radnja filama prati devojčicu Eni, koja završava na privremenom boravku u vili milionera, a zatim i uspeva da mu ih sve pridobije da požele da je zadrže. Radnja je smeštena u tridesete godine prošlog veka. Obožavamo muziku iz ovog legendarnog mjuzikla!

BeoBalet letnji bioskop namenjen je isključivo deci. Filmovi će imati prevod koji treba da se čita, ali to nije presudno za gledanje ovih kultnih dečijih filmova. Roditelji ostvaljaju decu na projekciji, nakon završetka filma dolaze po decu. Rezervaciju za sve ili neke projekcije možete izvršiti putem mejla: office@beobalet.com ili putem telefona 064 1956921 i 063 1608037.