BeoBalet vodi svoje učenike na spektakularan koncert jednog od najboljih svetskih horova Camerata Vocale Daejeon. Koncert organizuje Ambasada Koreje u Beogradu povodom obeležavanja 30 godina korejsko-srpskih diplomatskih odnosa.

Camerata Vocale Daejeon nastupiće po prvi put u Srbiji u sredu, 25. septembra u 19.30 u sali Zadužbine Ilije M Kolarca. Tom prilikom horom će dirigovati Vinfrid Tol, a pijanisti su Su-Hi Kim, Sung-Džin Park.

camerata-vocale-daejeon-original-8707Camerata Vocale Daejeon osnovana je 1981. godine, a ubrzo je proglašena jednim od najboljih horova u Koreji zahvaljujući izuzetnoj muzikalnosti i veoma kreativnom performansu ovog zbora.

Hor je postigao izuzetne rezultate, a medju njima okosnica je bio poziv da nastupaju na Bach International Choral Festival (2005), uvodeći svoju nacionalnu muziku na globalnu muzičku pozornicu. Drugi krucijalni dogadjaj za medjunarodni uspeh ovog hora je bila registracija u “British & International Music Iearbook”.

Hor je 2007 godine pozvao maestra Vinfrieda Toll-a, koji je jedan od najcenjenijih dirigenata. Upravo on je započeo uzbudljivo muzičko putovanje vodeći istoriju korejske horske muzike na viši nivo.

Hor je imao turneje ne samo u Seulu, već i u azijskim zemljama kao što su Šangaj i Bangkok, učvrstivši svoju poziciju jednog od najboljih horovi koji predstavljaju Koreju.

Do sada hor je izveo širok spektar repertoara od barokne muzike kroz savremena dela: Fel Haidnova Nelson Mass, F. Martinova misa za hor i J.S. Bachova Božićna oratorija, J. Brahmsova Neue Liebeslieder-Valzer, Op.65 itd. Takođe, izveo je Messiah HVV 56 GF Handel u baroknom stilu u Posebnom koncertu u Seulu, za koji se smatralo da je dostigao novi horizont horske muzike.