Aladin je univerzalni junak novog doba!

IMG_1068Aladin je izvorno srednjeistočna narodna priča. Jedna je od bajki iz zbirke Hiljadu i jedna noć, i takođe jedna od najpoznatijih, iako je Aladina u poznatu zbirku zapravo dodao Francuz Antona Galand u 18. veku. Današnju planetarnu popularnost bajka Aladin duguje Diznijevom animiranom ostvarenju iz 1992. godine.

Bajke su naši najbolji učitelji. One se prvo obraćaju deci, ali direktno se obraćaju i odraslima kojim prenose snažne poruke: veruj u sebe i svoje snove i prevazići ćeš sve prepreke na tvom putu, a različitih izazova biće na svakom koraku!

Aladin nas uči neke važne životne lekcije o poštenju, pravdi, ljubavi i slobodi. Ova bajka nosi nadu i veru da svako moze da promeni svoj život. Aladin nam govori da su čuda moguća, jer ko u čuda veruje taj i čuda stvara! Aladin je bajka koja će vas opčiniti muzikom, plesom, pustinjom, lampom…

BeoBalet bajka Aladin prati izvornu priču koja govori o sreći, blagostanju, ljubavi, ispunjenosti, svemu onome za čim čezne svako od nas. Najveća pouka ove bajke je da je uzaludna svaka potraga za blagom u spoljašnjem svetu. Blago je u nama samima!

Aladin je ovogodišnja tema BeoBalet škole, za koju se ispostavilo da je ogromna inspiracija deci ali i proseforima. Premijera prve Aladin baletske predstave odigrala se 27. decembrau Dečjem Kulturnom Centru Beograda. Tada je na sceni nastupilo više od 150 balerina uzrasta od 3 do 15 godina. Publika je imala priliku da uživa u 20 premijernih koreografija, dramatičnom zapletu, našem malom horu i specijalnim gostima.

Specijalni gosti koncerta bili su sjajni glumci: Marija Žeravica, Ana Stević, Antonela Vasić i Saša Nićiforović.

Po rečima i komentarima naše drage publike ovo je bila najbolja BeoBalet baletska predstava do sada!

<3