BeoBalet hor održaće gala koncert „Čarobno detinjstvo“ 1. juna 2022. godine s početkom u 19 časova na Belom dvoru povodom Svetskog dana deteta, pod pokroviteljstvom Fondacije Nj. K. V. Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar biće domaćin gala koncerta, kojim slavimo Svetski dan detata kako bi ukazali na dečija prava širom sveta. Na koncertu će učestvovati deca iz Srbije, Brazila, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Azerbejdžana, Slovenije, Kanade, Nemačke i t.d..

Sva deca sveta treba da imaju čarobno detinjstvo, u kome će imati i prava na obrazovanje i kulturu.

Datum 1. jun je ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine. Na taj dan se održavaju manifestacije širom sveta sa ciljem da se organizuju druženja dece. Pored toga, ovaj dan ima za cilj da se skrene pažnja javnosti na obaveze društva prema deci kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

Dečiji hor BeoBalet čine talentovana deca – muzikalne i raspevane balerine.

Hor je nastao sa namerom da se deca upoznaju sa velikom čarolijom i magičnom energijom koju on nosi, ali i da bi se afirmisala kvalitetna dečija muzika domaćih i stranih stvaralaca.

Nakon pet godine od zvaničnog osnivanja ovaj poseban hor danas broji nešto malo manje od 100 članova. Do sada je održao više solističkih koncerata, a medju njima najznačajni su bili u Kući Kralja Petra, Kući Kulture i Legatu Petra Lubarde u Beogradu.

Do formiranja hora došlo je na inicijativu Ljubice Lazić koja vodi BeoBalet, profesorka Senka Rajšić postigla je prve velike uspehe, a ove sezone hor je preuzela talentovana Katarina Nikolić. Hor je sarađivao sa brojnim istaknutim muzičarima.

Repertoar hora obuhvata najlepše dečije pesme, te poznate domaće i inostrane pop i rock hitove, ali i etno pesme iz svih krajeva sveta. Deca BeoBaleta imaju autentično muzičko putovanje sa kojim putuju kroz vreme i različite zemlje širom sveta.

Obrazovanje, umetnost i kultura garantuju čarobno detinjstvo!