Da li ste spremni za putovanje?

Pozivamo vas da zajedno otputujemo u Operu!

Zapravo, napravićemo čarobnu operu kod kuće. Za Beo balerine nastupaće operska pevačica Branislava Podrumac u subotu 18. aprila. Na repertoaru su najlepše arije iz Dizni filmova. Ulaznica i dress code za ovaj specijalni događaj je naravno čarobna haljina. <3 Vidimo se na online dogadjaju godine!

Imali smo zadovoljstvo da napravimo intervju sa Branislavom Podrumac i razgovaramo o tome kako se postaje operska pevačica, koje su to njoj omiljene uloge i Opere, te koliko je balet važan za operu, ali i kako se u njenom repertoaru zatekao Dizni!

SKR_2487 2Branislava Podrumac je višestruko nadarena umetnica velike moći transformacije koja sa podjednakom lakoćom vlada scenom u operskim, operetskim, mjuzikl pa čak i dramskim ulogama. Diplomirala je solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Radmile Smiljanić. Usavršavala se na majstorskim kursevima u Beogradu, Beču i Hagu.

Široj javnosti postala je poznata nakon tumačenja glavne uloge (Ja) u hit mjuziklu Rebeka Silvestera Levaja, za koju je dobila nagradu UMUS-a za najboljeg mladog umetnika u 2012. godini, a zatim i ulogama Eponine u mjuziklu Jadnici, Franci u opereti Bečka krv Johana Štrausa Mlađeg, Papagene u verziji Mocartove Čarobne frule za decu, Ore u operi Suton Stevana Hristića kao i dramsku ulogu Vide u predstavi Male Tajne u režiji Gorana Markovića.

Kada si ti poželela da postaneš operska pevačica? Sa 12 godina sam na televiziji gledala dokumentarni film o najznačajnijoj operskoj pevačici u istoriji Mariji Kalas, i nakon toga nisam imala nikakve sumnje šta želim u životu.

2140757_david-pavlasevic-6-1200-800_ffKoje su tvoje omiljene klasične uloge? Uloga koju najviše volim i priželjkujemo da odigram je Travijata.

Kako je došlo do širenja tvog repertoara? Opersko pevaje je vrhunac vokalnog izraza. A da bi se stiglo do vrha ima puno koraka. Neki preskaču stepenike na tom putu, ali ja volim da eksperimentišem i da se oprobam u svim žanrovima. Takva sam od malena, još kao beba sam pevušila i izmišljala melodije.

“Opersko pevaje je vrhunac vokalnog izraz.”

2140755_david-pavlasevic-3-1200-800_lsOdakle ideja da u svoj repertoar ubaciš bezvremene Dizni numere? Prvu numeru sam snimila bez nekog plana kao trenutak inspiracije i želja da malo pomognem prijateljima sa decom tokom karantina. Onda su krenuli komentari i želje i sad je to neka mala tradicija.

Da li je Dizni univerzalni lek, naš beg u svet čarolije koji uvek ima srećan kraj? Moj posao je sličan tim čarolijama iz crtanih filmova jer često imam priliku da na trenutak budem neko drugi  i da pobegnem od stvarnosti. Zato i volim crtane filmove i dan danas!

 

Foto: Zoran Škrbić

Foto: Kurir media – David Pavlašević