BeoBalet vodi svoje učenike na “Gala koncert mladih talenata” u okviru manifestacije Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji, u četvrtak 21. februara u 20.00 u Ruskom domu u Beogradu.

Na “Gala koncertu mladih talenata” nastupiće najbolji učenici muzičkih škola u Rusiji, sa laureatom sveruskih i međunarodnih takmičenja. Na programu koncerta su dela Mocarta, Šumana, Šopena, Rahmanjinova i drugih velikih kompozitora.

Zdanje Ruskog doma  nalazi se u centru starog Beograda, kao ukras arhitektonskog kompleksa Ulice kraljice Natalije. Ova ustanova kulture već više od 80 godina predstavlja duhovni i kulturni centar Rusije u Srbiji.

U programu Dana duhovne kulture biće upriličeni susreti, izložbe i gala koncert klasične muzike.
Gala koncertU okviru kulturnog programa Dana duhovne kulture, 21 februara sa početkom u 20:00 časova u Ruskom domu biće otvorena jedinstvena izložba pravoslavnih i umetničkih zanata i rukotvorina iz Rusije. Srpska publika će imati priliku da se upozna se ekskluzivnim predmetima ručne izrade. Biće predstavljeni najlepši predmeti hrišćanske pravoslavne umetnosti i predmeti najatraktivnijih zanata, koji su deo kulturnog nasleđa Rusije. Eksponati potiču iz različitih krajeva Rusije i predstavljaju regionalne osobenosti.

Istog dana u Ruskom domu biće otvorena izložba dečjeg crteža „Duša Rusije“. Talentovani učenici umetničkih škola iz 42 regiona Rusije, predstaviće svoje najbolje radov na temu „Otadžbina“, što će dati mogućnost posetiocima da vide Rusiju očima najmalađih.

Još jedna izložba „Svet Šolohova: donski Kozaci“ daće posetiocima priliku da se upoznaju sa životom i stvaralaštvom poznatog sovjetskog pisca, dobitnika Nobelove nagrade Mihaila Šolohova, čoveka koji je pisao o istoriji donskog kozaštva, opevao lepotu Dona, kao i da se upoznaju sa radom Državnog muzejskog kompleksa „Mihail Šolohov“.

Svečano veče 21. februara završava se Gala koncertom klasične muzike u izvođenju najboljih učenika muzičkih škola u Rusiji, laureata sveruskih i međunarodnih takmičenja. Na programu koncerta su dela Mocarta, Šumana, Šopena, Rahmanjinova i drugih velikih kompozitora.