Screen Shot 2019-06-07 at 3.38.29 PM

BeoBalet škola imala je svoj najbolji koncert do sada! Balerine iz Beograda, Loznice i Kovina izvele su 25 čarobnih koreografija u okviru Baletske bajke Mala Sirena, koja se odigrala 2. juna u Dečjem kulturnom centru Beograda.

Bio je to fantastičan koncert i mi smo i dalje toliko ponosni i zadovoljni!

 
Imali smo par dana vremena da nam se celokupni utisci sa koncerta slegnu. Sada možemo da kažemo da je ovo bio najbolji koncert do sada, kao i najobimniji i najsloženiji! 
 
DSC_3562Ponosni smo na svako dete koje je svojim prisustvom, igrom i emocijom učestvovalo u ovoj čarobnoj predstavi. Svako od njih ima svoju ulogu i misiju koju sprovodi tokom ovog dogadjaja. Oni interaktivno rade na sebi na toliko nivoa tokom predstave (koncentracija, izlaganje, percepcija, samopouzdanje…), ali isto tako upravo oni čine ovu magičnu predstavu. Njihova energija, pokret, glas i osmeh – to je čarolija, koja se samo nadogradjuje koreografijama, muzikom, dramskim tekstom i kostimima.
 
Ne zaboravite da su ovakve predstave za njih dragoceno iskustvo i da oni samo sada u svom životu imaju privilegiju i mogućnost da stanu na “daske koje život znače”, obuku svoj pravi baletski kostim i budu umetnici. I to kakvi!!! To je proces saznanja, učenja i vežbanja koji oni predstvljaju na koncertu kroz baletske koreografije, muzičke tačke i dramske uloge. Taj koncert je igralište za sticanje velikih životnih veština i emocija! To je suština. Svakom detetu u različitom uzrastu su potrebne različite uloge i zadaci, a kako deca rastu tako i njihov umetnički, emocionalan i psihički angažman i razvoj raste. 
DSC_3513Ponosni smo na naše najstarije balerine koje su odrasle u fantastične igrače, prave profesionalce i divne ljude. Sada ponosno možemo da kažemo da je to ta BeoBalet škola! Takodje, sa velikim zadovoljstvom smo gledali nove generacija neke izvanredne dece. Oni su talentovani, vredni i znamo da će postići velike uspehe u svemu. Najmladji su najsladji – nekima je to bio prvi, a nekima čak drugi nastup! ;) Tako se odrasta u veliku balerinu punu samopouzdanja i lepote, koja ima “čaroban prah” za budućnost – da se izbori sa svim životnim situacijama (velikim i malim) lagano i uspešno na vrhovima prstiju! 
 
Okupili smo punu salu vas divnih i posebnih roditelja. Vi imate jasnu viziju gde vaše dete treba da bude, kojim putem treba da prodje i gde sutra treba da stigne. Za takvu viziju svog deteta je potrebno puno, puno strepljenja i ljubavi. Mi vam se istinski divimo zbog toga! Svakoj mami, tati, baki, deki, tetki.. koja dovodi i čeka decu na časove, probe, radionice… Svima vama koji kao najveštije akrobate letite, preskačete i završavate sve moguće i nemoguće obaveze. :)
 
DSC_3172Vi ste roditelji koji razumete i shvatate šta je sve to što deca dobijaju u BeoBalet školi! <3 
Hvala vam što delite viziju BeoBaleta! Mi nećemo spuštati standarde i odstupati od naše vizije! 
Svaki put ćemo za našu decu organizovati koncert na kome će oni steći ogromno iskustvo. Kada hoćete da deca daju svoj maksimum, da pomerite njihove granice, tada morate i vi da date maksimum i više od toga. Zata deca BeoBaleta igraju u najprofesionalnijoj dečijoj produkciji, na sceni na kojoj bi pozavideli mnogi profesionalni umetnici. Želimo da im pokažemo kako treba i da sutra na ništa manje ne pristaju! Zato ceo tim BeoBaleta piše scenario predstave u okviru koga nastupa 200 dece, a ona igraju, pevaju i glume. Deca kroz ovakav projekat na najdirektniji način stiču neverovatan osećaj za red, disciplinu i rad. Jedni druge gledaju i slušaju. Prate tok predstave i dobijaju veliki osećaj ponosa i uspeha što su deo tako velike bajke. Decu ne treba ograničavati! Što im više mogućnosti date, oni više napreduju. 
Ljubica