Koncert klasične gitare mladog virtuoza Miluna Šunjevarića održaće se u nedelju, 6. marta u 13.00 u holu hotela Hyatt Regency.

To će biti svojevrsni muzički spektakl i poseban osmomartovski BeoBalet poklon svim mama, bakama, ćerkama, ženama… Specijalni gost koncerta biće BeoBalet hor koji će otpevati pesmu “Moja mama divno priča svake noći”, koja će biti poseban poklon svim prisutnim mamama. Tokom koncerta devojčice će vas upoznati i sa ženama koje su obeležile i promenile Srbiju kao što su: Knjeginja Ljubica, Milena Marić Anštajn, Nadežda Petović, Jelisaveta Načić…

Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu obaveznu rezervaciju mesta putem mejl adrese office@beobalet.com. Dress code za decu: elegant. Koncert je namenjen deci od 4 do 15 godina, a roditelji mogu uživati u Tea House ambijentu ili na nedeljnom ručku u Metropolitan Grill restoranu.

Koncerti klasične gitare su za odabranu publiku.

Na ovom koncertu imate priliku da slušate taj sofisticiran zvuk gitare, virtuoznu tehniku sviranja i izbor najlepših kompozicija Albineza, Bariosa i Tarege. To je umetničko sveto trojstvo koje teško može da se doživi  bilo gde drugde sem na gitarskom koncertu. Kada jednom otkrijete čaroliju klaične gitare, zauvek ostajete zajubljeni u taj instrument.

Koncertni program:

Isac Albeniz – Suite Española:

  1. Granada
  2. Catalunya
  3. Sevilla
  4. Cadiz
  5. Cuba

Agustin Barrios – Sueño en la Floresta

Francisco Tarrega – Sueño; Gran Jota

Milun Šunjevarić

rođen je u Beogradu, gde je završio nižu muzičku školu “Josif Marinković” kao vračarski đak generacije uporedo sa osnovnom školom “Jovan Popović” koju je završio kao vlasnik Vukove doplome. Završio je SMŠ “Josip Slavenski” u Beogradu u klasi profesora Nenada Kondića, smer gitare sa izvanrednim rezultatom. Milun je nastavio blistavu karijeru mladog gitariste i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je student II godine u klasi profesora Srđana Tošića.

Tokom svog školovanja svojim radom se predstavio kako u zemlji, tako i u inostranstvu i učestvovao je na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je ostvario zapažene rezultate:

I nagrada – Republičko takmičenje 2012., I nagrada – Republičko takmičenje 2014., I nagrada – Republičko takmičenje 2016., Srebrno priznanje – Festival klasične gitare u Zagrebu 2017., II nagrada – Međunarodno takmičenje kamerne muzike “Olivera Đorđević” 2018., I nagrada – Vojvođanski festival gitare Novi Sad 2018. , I nagrada – Republičko takmičenje kamerne muzike (duo “čarobne žice”) 2018., I nagrada – Republičko takmičenje 2018., II nagrada – Gitar  Art Festival 2018., III nagrada – Internacionalno takmičenje “Andres Segovia” u Manhajmu na Rajni (Keln, Nemačka) 2018., I nagrada – Vojvođanski festival gitare Novi Sad 2019., I nagrada – Gitar Art Festival 2020.

Zahvaljujući upornosti i ljubavi prema muzici uopšte, Milun je ostvario kontakte i radio sa mnogim priznatim profesorima, kao što su: Tomas Oferman (Nemačka), Kostas Kociolis (Grčka), Alberto Ausel (Argentina), Darko Karajić, Aleksandar Hadži-Đorđević, Dušan Bogdanović, Srćan Tošić, Maroje Brčić (Hrvatska), Hubert Kepel (Nemačka), Aleksander Svete (Austrija) i drugi.

Takođe je i bio član ekipe škole na gostovanju u Madridu (Španija) u okviru projekta Erasmus +.

Uz sve to višegodišnji je stipendista Fonda za mlade talente grada Beograda u okviru kojeg je ove godine ostvario pobedu na festivalu „ Mladih talenata grada Beograda“. Pored toga je i dobitnik Dositejeve stipendije, a od ove školske 2019/20. godine i stipendista ,,Privrednika“ iz Novog Sada.

Zbog svoje posvećenosti radu zasigurno će nastaviti putem napredovanja i sticanja novih saznanja.