Final za Sava CentarBeoBalet vodi svoje učenike na spektakularni performans “Miris mastila” Nacionalnog plesnog ansambla Koreje, u ponedeljak 22. aprila u 19.30 u Sava Centru.

Performans “Miris Mastila” (Scent of Ink) izvodi više od 50 vrhunskih plesača koji publici pružaju mogućnost uživanja u laganim i prijatnim pokretima koji odišu dinamikom i sofisticiranošću, NDCK stalno nastoji da razvija svoj repertoar i inkorporira nova dela povezujući ih s tradicijom.

Nacionalni plesni ansambl Koreje i performans “Miris Mastila” odiše elegancijom i lepotom pokreta izvedenih iz korejske tradicije, prikazujući tako, prefinjeni korejski tradicionalni ples sa savremenim motivima.

Sadašnjost korejskog plesa koji je fascinirao svet

the-scent-of-ink-peteris-vaivarsTematski fokus baziran je na filozofiji Sagunđa (Sagunja), četiri simbolična cveta: orhideja, bambusa, hrizantema i cvet šljive, i četiri godišnja doba kojima ovi cvetovi pripadaju, ostavljajući, kroz svoje plesne pokrete, utisak pisanja crnim mastilom na papiru.

Performans prikazuje istančan kvalitet prefinjenog korejskog tradicionalnog plesa sa izbalansiranim modernim dodirom i tradicionalnom elegancijom. Performans “Miris mastila” gostovao je na Hong Kong Arts Festival (februar 2016) i na Festival Les Nuits de Fourviere u Lionu (jun 2016), i odneo je pozitivne kritike kao što je “ples u kojem se elegancija i vešti umetnički pokreti savršeno mešaju“ (Telerama, nedeljni francuski magazin).

Ako postoji korejski plesni komad koji, u interakciji sa publikom pruža očaravajuće vizualno iskustvo,  to je onda ovaj performans.

CieCoreeNacionalni plesni ansambl Koreje osnovan je 1962. godine i deo je Narodnog pozorišta Koreje. Ansambl razvija svoji umetnički izraz oslanjajući se na tradiciju, kroz rukovodstvo nekih od najboljih korejskih umjetnika, među kojima su Song Beom, Cho Heung-dong i Če Hjun. NPAK je sada vodeći ansambl korejskog kreativnog plesa originalno zasnovanih na tradiciji, koje uključuje i glavni repertoar Korea Fantazi, koji je kombinacija tradicionalnih plesova, reprezentativnog plesnog teatra Ćum (Chum), Čunhjang (Chunhiang) i stilskog korejskog plesa.

Ambasada Republike Koreje ove godine slavi 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Koreje i Srbije i povodom ovako značajnog datuma, pripremila vam je mnogobrojne događaje koji će se odvijati u celoj Srbiji tokom čitave godine. “Miris mastila” spektakularan performans Nacionalnog plesnog ansambla Koreje organizuje se povodom proslave 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

http://www.youtube.com/watch?v=LeWA4MzqZQY