BeoBalet smatra da je obaveza i odgovornost svakog pedagoga da sa decom posećuju najrazličitije umetničke programe.  Kada se u detinjstu stvori navika posete i ljubav prema različiti kulturnim sadržajima, tada smo sigurni da ćemo imati buduće generacije intelektualaca, kritičara i umetnika. To je kolektivna odgovornost svih nas. Obrazovanje nije strogo vezano samo za školsku klupu. Ponekad je potrebno da decu inspirišemo i da na drugi način učimo. Želimo da deca upijaju različite impresije svojim čulima, jer smo sigurni da ono što vide ili čuju daleko duže ostaje u njihovom sećanju. Takođe, sigurni smo da svaki umetnički program razvija njihovu maštu na poseban način i da će naša deca postati neki bolji ljudi.

Balet Narodnog pozorišta izvešće u Velikoj dvorani Sava Centra, 21. januara 2017. godine predstavu Krcko Oraščić, na muziku P.I Čajkovskog. U glavnim ulogama ovog spektakla u koreografskoj postavci Konstantina Kostjukova nastupiće gosti, prvaci Baleta iz Kijeva Olga Golica u ulozi Maše i Denis Nedak u ulozi Krcka Oraščića. Gost dirigent Jakopo Sipari di Peskaseroli dirigovaće orkestrom Narodnog pozorišta.

Krcko Oraščić je krucijalna bajka koju je napisao E.T.A. Hofman, 1816. godine. To je priča o ljubavi, požrtvovanju i pobedi dobra nad zlom. Bajka je dobila svetsku popularnost zahvaljujući baletu Čajkovskog. Krcko Oraščić je balet iz dva čina, za koji su koreografiju originalno uradili Marius Petipa i lev Ivanov. Balet je premijerno je izveden 18. decembra 1892. godine u Marinski Teatru u Sankt Peterburgu.