BeoBalet je osmislio autentični program za mame i decu do 3 godine.

Iskustvo nam je pokazalo da devojčice uzrasta do 3 godine imaju veliku želju da naprave prve baletske korake i da se upoznaju sa našim čarobnim svetom. Sa druge strane mi duboko verujemo da deca do 3 godine treba što više vremena da provode sa svojim roditeljima i da aktivnosti koje pohadjaju treba da budu prilagođene njihovoj emotivnoj i fizičkoj inteligenciji. Zbog toga smo napravili baletski program za mame i decu, gde će zajedno usvajati prvo baletsko znanje. Program kroz igru razvija dečiju muzikalnost, ritam, motoriku i kordinaciju u prostoru.

BeoBalet program “Mama i ja” je jednomesečni program, koji će se ove godine održati tokom aprila i podrazumeva 4 radionice koje će se održavati svake nedelje od 10.00 u trajanju od 60 minuta. Radionice vode Ljubica Lazić, Dragana Sovilj, Ivana Matijević i Irena Stanojević.

Program “Mama i ja” iznosi 8.000 dinara, odnosno 2.000 dinara po radionici. Prijavite se za program putem mejl adrese office@beobalet.com ili putem telefona: 064 1956921 i 064 1379707. Broj mesta za ovaj program je ograničen.

Ovo je posebno iskustvo za mame i decu koje imaju priliku da po prvi put zajedno obuku tutu suknju i udju u svet baleta, igre i muzike! Najlepše se uči u društvu, a najsigurnije se osećamo kada je pored nas naša mama.

BeoBalet veruje da se deca vaspitavaju primerom, tako da će ovo biti idealna prilika da mame zajedno sa profesorima direktno prenesu deci kulturu vežbanja i učestvovanja u grupnom radu.

Balet poboljšava mentalno i emocionalno zdravlje dece. Časovi klasičnog baleta ulivaju osećaj ponosa i dostignuća, što može da poveća samopouzdanje deteta. Kako deca napreduju i prelaze u komplikovanije kombinacije pokreta, tako osećaju više samopouzdanja, što mogu preneti na druge oblasti života. Baletski nastupi oslobađaju decu od osećaja stidljivosti i smanjuju njihove strahove u vezi javnog nastupa i izražavanja.

Balet je kombinacija pokreta, muzike i određenog performansa.

Upravo kroz ovu kombinaciju deca poboljšavaju svoju percepciju i spoznaju koja uključuje: pažnju, pamćenje i učenje. Takođe, razvijaju pažnju i koncentraciju. Ovo su veštine koje će vašim devojčicama koristiti u budućnosti u svim oblastima života.