Deda Mraz je doneo BeoBalet balerinama novogodišnje izdanje dečijeg časopisa  “Hajmo, drugari!”. Na ovu ideju došla je jedna čarobna mama Jelena, sa kojom smo pričali o Deda Mrazu, inspiraciji, radu i deci.

Hajmo drugari copyKako ste došli na ideju da pravite dečiji časopis? Moja inspiracija su moja deca. Ideja za ceo projekat se javila mnogo ranije, ali ona je čučala u fioci čekajući da sazri. Kako mi je ćerka napunila 5 godina, a na tržištu nije bilo ništa slično edukativnog tipa, krenula sam u realizaciju projekta.

Koliko se časopis već izdaje? Sada nam je tačno godinu dana kako izlazimo.

Kako ste izabrali ime časopisa? Moram da priznam da je bilo teško izabrati ime za časopis, ali na kraju je moja ćerka dala ime časopisu Hej, drugari! da bi nakon trećeg broja zbog tehničkih razloga promenili u Hajmo, drugari!

Ko su ljudi koji stvaraju dečiji časopis “Hajmo, drugari!”Predivne ilustracije koje se crtaju za svaki broj ilustruje Biljana Mihajlović, imamo spoljne sarodnike koji ulepšavaju naš časopis svojim pesmama a to su Aleksandra Petrović, Sloba Stanišić i drugi.

“Hajmo, drugari!” razlikuje se po konceptu i dizajnu od ostalih dečijih časopisa – koji ste se principima vodili, šta vam je inspiracija / motivacija?Naš osnovni cilj je kvalitet u svakom pogledu. Jednostavno smo se vratili tradiciji na moderan način. Trudimo se da budemo drugačiji i bolji. Želimo da našoj deci punudimo da kroz igru i zabavu nauče nešto novo.

Koja je vaša omiljena rublika u časopisu? Upoznajmo naše znamenite ličnosti. Ali isto volim da rešavam skrivene predmete.

Šta decu očekuje u novogodišnjem izdanju “Hajmo drugari”? Nove zadatke, pesme i nastavak priče o Snešku Stevi. U ovom broju znamenita ličnost je Josif Pančić. Upoznajemo Italiju. I kao poklon imaju nekoliko aktiviti strana o poznatom crtanom filmu Ferdinand.

Da li verujete u Deda Mraza? Naravno, sve dok verujemo širimo ljubav i čaroliju oko nas.

Još jednom veliko hvala na divnom poklonu čarobnoj mama Jeleni i celom timu časopisa “Hajmo, Drugari!”. <3