BeoBalet organizuje Prolećni maskenbal u subotu, 5. maja od 12.00 do 14.00 časova u Kući kulture (Serdar Jola 11). Maskenbal je namenjen svim našim devojčicama, ali i njihovim mama, tatama, sekama, batama… Pravimo zabavu za celu porodicu, a ulaznica je tradicionalno maska sa motivom proleća!

Vaš zadatak je da izaberete motiv i zabavite se sa vašom decom, a mi ćemo organizovati izbor za najkreativnije maske, muziku, radionionice i pre svega dobru zabavu za celu porodicu!

 

Maskenbal je odlična aktivnost za decu, jer kroz ovu igru ona imaju mogućnost da stvaraju svoje maštovite svetove i preuzimaju razne uloge. Maskenbal je idealan model da deca nauče da obična kartonska kutija može da postane šta god oni požele! Tema našeg maskenbala je proleće. Verujemo da imate bezbroj kretaivnih ideja za maske. Favoriti naših balerina su svakako vila proleće <3, šumska vila, vesnici proleća – ljubičica, narcis, visibaba, lala, zumbut, zatim laste i rode, a najavilo nam se i Sunce!

Kada se deca maskiraju ili prerušavaju oni zapravo preuzimaju novu ličnost, a sa njom razvijaju novi set ponašanja, sposobnosti i emocija, o kojima uče na najdirektniji način. Takođe, dolazi i do razvijanja novih komunikaciskih veština sa različitim ljudima, jer svako mora da objasni u šta se prerušio i u kom svetu on živi. Deca razvijaju i svoju kreativnost kada svoje ideje realizuju uz pomoć papira, boja i materijala. Zato je važno da maske pravite sami i da deca obavezno učestvuju u izradi maske.  Na maskenbalu ne postoje autoriteti. Svi smo prerušeni likovi i dopušteno nam je da beskrajno maštamo. Maskirana deca stvaraju svet koji je u potpunosti njihov, i na taj način razvijaju i svoje samopouzdanje.

Dođite u subotu, 5. maja u 12.00 časova u BeoBalet centar na Dedinju, na naš prolećni maskenbal da zajedno maštamo, učimo i zabavljamo se. Zajedno stvorimo našu BeoBalet prolećnu čaroliju!