Prvi BeoBalet letnji  kamp održaće se na Srebrnom jezeru u predivnom hotelu Danubia Park od 24. do 29. juna. Srebrno jezero jedno je od najlepših jezera u Srbiji i jedinstveno je po mnogobrojnim prirodnim, istorijskim i kulturnim znamenitostima. Upravo zbog toga izabrali smo “srpsko more” za lokaciju našeg prvog #Art kampa za decu uzrasta od 5 do 15 godina.

DSC_0137

 

IMG_0518Srebrno jezero udaljeno je oko 100 kilometara od Beograda. Mi ga vidimo kao idealno mesto za odmor, zabavu i učenje u predivnoj prirodi!

Rešili smo da sa decom istražimo Srebrno jezero! Želimo da im obezbedimo najbolje uslove i da ih podstaknemo da sami donesu zaključke i pokrenu razmišaljenje o različitim stvarima koje ih okružuju. Mi smatramo da je Srebrno jezero idealno mesto za ovakvu vrstu praktične nastave pošto nam pruža mogućnost da na licu mesta lako obradjujemo različite teme iz oblasti kao što su: istorija, ekologija, geografija, biologija.. Srebrno jezero će biti naša najlepša učionica i u isto vreme učiteljica!

golubac-01Svakog dana u prepodnevnim časovima deca će imati radionice iz predmeta kao što su: balet, muzika, gluma, režija, književnost, scenografija i kostimografija. Tokom #Art kampa deca prave svoju predstavu pod nazivom “Stari Rim”. Ideja projekta je da se tokom prepodnevnih sati deca na kreativan i zabavan način upoznaju sa procesom pravljenja predstave, da se podele u timove i da uz pomoć profesora naprave svoj prvi autorski projekat u okviru koga će direktno da razviju nova znanja i veštine iz navedenih oblasti. Samim tim deca će na zabavan način učiti o istoriji i znamenitostima koje se nalaze u blizini Srebrnog jezera (Veliko Gradište, Golubac, Ramska tvrdjava, Lepenski Vir…). Tokom kampa planiran je minimum jedan izlet nekom od navedenih istorijskih lokaliteta. <3

Srebrno jezero parkTokom popodnevnih sati na BeoBalet letnjem kampu organizovane su aktivnosti kao što su: eko radionice, mali izvidjači, joga u prirodi, potraga za blagom… Rešili smo da istražimo Srebrno jezero kao mali izvidjači! Zajedno ćemo naučiti da jezero ima nepravilan oblik luka i da probamo da izračunamo njegovu površinu, da razgovaramo o nadmorskoj visini i ekologiji uopšte, te da razgovaramo  zagadjenjima i reciklaži. Mi smo shavtili da nam se u prirodi javljaju nove velike ideje i inspiracije! :)

Srebrno Jezero BeoBaletVeče na Art kampu je rezervisano za posebnu vrstu zabave! Mislimo da tada naša kreativnost dolazi do punog potencijala! Tokom večeri zajedno organizujemo ono u čemu smo najbolje – male umetničke programe. Već ih zamišljamo kako jedna vodi program, druga najavljuje, treća je žiri… Da li smo vam rekli da mi imamo genijalne devojčice sa kojima je sve moguće! :) Zato smo spremili igrice gde izmišljamo svoje priče i bajke (pogodite ko su glavni likovi? :)), pravimo maskenbal i kreativne maske, mini koncerte – koreografske i muzičke minijature, pravimo sami rekvizite za društvene igre koje igramo, organizujemo kreativne kvizove znanja…

Prijavljivanje je otvoreno do 18. maja. Sve dodatne informacije možete dobiti putem mejl adrese: office@beobalet.com, kao i putem telefona 064 1956921.