Dečija nedelja održava se od 3. do 9. oktobra 2022. godine pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“.

Organizator manifestacije Prijatelji dece Srbije navode da je Dečija nedelja je najradosnija sedmica u godini jer se u njoj realizuje Dečija nedelja – najveća nacionalna manifestacija za decu. Nedelja posvećena deci održava se svakog oktobra u cilju ujedinjenja svih relevantnih društvenih aktera radi kontinuiranog poboljšanja položaja deteta u Republici Srbiji.

BeoBalet obeležiće Dečiju nedelju aktivnostima kao što su: Moji prijatelji, moje blago, Razmena knjiga i izložbom radova na temu Šta mi treba da rastem do neba.

Glavno iznenađenje je veliki koncert poznatog kvarteta Mistik Cello koji se održava u okviru ciklusa Koncerti za decu koji zajedno organizuju BeoBalet i hotel Hyatt Regancy. Mistik Cello je pripremio poseban koncert za decu „Najpoznatiji kompozitori i njihova dela“ koji će zatvoriti Dečiju nedelju 9. oktobra u 13.00 časova u hotelu Hyatt.

Ulaz je slobodan uz prethodnu obaveznu rezervaciju putem mejl adrese office@beobalet.com. Potrebno je navesti imena dece i ostaviti kontakt roditelja. Koncert je namenjen deci, a roditelji mogu uživati u okviru Tea Housa ili nedeljnog ručka u restoranu Metropolitan Grill.

Neka naš cilj za ovu Dečiju nedelju bude buđenje svesti o značaju porodica i pojedinca u menjanju ovog našeg društva. Neka normalna i učestala stvar svih nas bude uloga donatora i volontera – tamo gde je potrebna. Zajedno možemo da izgradimo društvo koje pomaže, podršava, poštuje, štiti i voli!

Naša tradcija je da tokom svake Dečije nedelje organizujemo skupljanje sredstava za ličnu higjenu za mališane Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Važno je da razvijamo svest, odgovornosi i ljubav za decu kojoj je potrebna naša pomoć. Ovo navodimo samo da bismo vas inspirisali da i vi u okviru vaše firme ili društva isto organizujete.

Na ovom linku možete pronaći vodič za volontiranje u Zvečanskoj.

Možemo pomoći u tome da deci iz Zvečanske bude prijatno, da budu što više napolju, da budu što više u kontaktu sa ljudima, da se druže, da razvijaju maštu, igru; da obogate slobodno vreme deteta; da dete ima dodatnu osobu za podršku; da više dece bude uključeno u određenu aktivnost, da deca nauče nešto novo, da poprave ocene, da se povezuju sa ljudima u zajednici.