BeoBalet se nalazi u Sava Centru u Beogradu. U taj naš čaroban svet dolazi puno predivnih balerina, ali sa njima dolaze i dobra braća i sestre, mame i tate, bake i deke… Oni provode sate čekajući da male princeze završe svoj čas baleta. Uvek napominjemo koliko smo ponosni na porodice koje zajedno učestvuju u aktivnostima svoje dece. Divimo se njihovoj ljubavi, strpljenju i istrajnosti.

Zbog svih divnih ljudi koji dolaze kod nas, osećamo obavezu i potrebu da sa vama podelimo jedno posebno malo carstvo na I spratu Sava Centra. Od prošle godine tu se nalazi ogranak Biblioteke grada Beograda, koji sadrži više od 6.500 knjiga za decu i odrasle! Godišnji upis za decu do II razreda je besplatan, za stariju decu iznosi 750,00 dinara, a za odrasle 1.500,00 dinara. Radno vreme Biblioteke je radnim danima od 10 do 20 časova, a subotom od 10 do 15 časova.

2

Sada možete zajedno sa vašom decom da istražujete ovo malo carstvo knjiga. Mi smo odavno naučili da se deca vaspitavaju primerom, zato dragi roditelji čitajte da bi vaša deca zavolela čitanje. Postoji jedna stara poslovica u koju mi duboko verujemo “Deca koja čitaju knjige postaju odrasli koji misle”.

Za mene je Biblioteka posebno mesto. Sećam se tog posebnog dana kada me je baba odvela u kovinsku biblioteku i predstavila divnim bibliotekarkama, koje su kasnije postale moji saveznici u osvajanju malog i velikog carstva knjiga.  Još uvek čuvam sve članske karte iz biblioteke. Svakog januara uzimali smo novu karticu i sada imam kolekciju od 1990. godine do danas. Neko je skupljao sličice, a ja sam skupljala članske karte iz biblioteke i knjige.

Knjižara nikad nije mogla da mi zameni biblioteku. U biblioteci rade sva čula – pogled fasciniran prizorom, zatim posebnim mirisom, osećaj dodira starog papira i taj zvuk posebne kamerne tišine. Oduvek sam bila fascinirana svim tim prolazima, policama i knjigama. To je bilo moje tajno mesto, moje carstvo sa skrivenim blagom koje je čekalo da ga pronađem.  Tako sam upoznala mnoge pisce, a njihove priče vodile su me na najlepša putovanja, učile me mnogo čemu i ono najvažnije – beskonačno mi razvijali maštu.

knjiga_vasilisa_prekrasna_i_druge_bajke_-_ruske_narodne_bajke_prednja_koricaDanas već zaboravljene stare ruske bajke, bile su moje omiljene. Bila sam srećna kada sam otkrila da biblioteka u Sava Centru ima knjigu Vasilisa prekrasna. Preporučujemo vam da je iznajmite. Javite nam kako se našim princezama svidela, ili koja je njihova omiljena knjiga.