BeoBalet hor je specijalni gost koncerta “Guitar Art Day“, koji će se održati u subotu, 22. septembra u 18.00 časova na trgu novobeogradskog kompleksa West 65.

Veliko nam je zadovoljstvo da naš fenomenalni BeoBalet hor nastupa sa talentovanim gitaristima Kreativnog Kursa Gitare! Ideja za ovu saradnju javila se odavno, ali do sada se nije ukazala prava prilika. Zapravo, ovog puta su nas podstakle i pogurale upravo naše balerine, koje su slušale orkestar gitara KKG na našem zajedničkom nastupu na žurci “Back to School”.

BeoBalet hor i Kreativni Kurs Gitare izvešće zajedno Bajaginu pesmu Tišina i legendarnu numeru Bésame Mucho, a Ksenija Mijailović otpevaće solo i pesmu Lutko grupe S.A.R.S.

Mi jedva čekamo ovaj koncert!

Guitar Art Day je prilika da svi poznavaoci dobrog gitarskog zvuka uživaju u koncertu jednog od naših najznačajnijih gitarista mlađe generacije. Koncertni program specijalno je pripremljen za ovu priliku, gde će Bojan Ivanovski izvesti najpoznatije gitarske numere u autorskim aranžmanima.

U okviru projekta Guitar Art Day biće predstavljena i velika instalacija gitare od od 10 metara, koja na najatraktivniji način za publiku simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svetu – gitaru!

Bojan Ivanovski jedan je od naših najznačajnijih gitarista mlađe generacije. Karijeru je započeo kao klasičan gitarista u Beogradu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU, a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World” gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

Bojan Ivanovski JOBY predstaviće se publici u okviru projekta Guitar Art Day koncertom “Fingerstyle guitar”. Ovaj koncert pruža vrhunsku interpretaciju različitih stilova koje može da izvede samo svestran i veoma obrazovan gitarista.