BeoBalet radionica gimnastikeBeoBalet nastoji da prati afinitete i želje svojih devojčica. Upravo zbog toga rešili smo da uvedemo dodatne redovne časove gimnastike u naš plan i program.

Želimo da omogućimo našim devojčicama da u adekvatnim uslovima pravilno nauče da izvode akrobatske i poluakrobatske elemente, kao što su zvezda, stoj na rukama i glavi, mostovi, premeti i kolutovi. Časovi će se održavati svakog petka u sali BeoBaleta u Sava Centru u Beogradu.

Gimnastika je jedana od najstarijih sportskih disciplina, ona spada u grupu bazičnih sportova i predstavlja odličnu aktivnost za decu jer u isto vreme razvija telo i um, a utiče i na pravilan psihički i fizički razvoj deteta. Naš cilj je da časovi gimnastike budu zabavni, aktivni, maštoviti ali i izazovni. Želimo da deca pomeraju svoje granice i da svakog časova napreduju!

Balet u kombinacijom sa gimnastikom ispravlja i sprečava razvoj deformiteta kod dece, kao što su ravna stopala, kriva kičma i bolovi u zglobovima. Gimnastika dodatno olobađa devojčice straha od visine i različitih izazova. Najvažniji cilj našeg programa je da devojčice steknu osećaj uspešnosti, hrabrosti, većeg samopouzdanja i istrajnosti.

Naše devojčice dodatno razvijaju kordinaciju, gracioznost, spretnost, snagu i fleksibilnost na našim časovima gimnastike. Učinak vežbanja baleta i gimnastike se vidi do kraja života.