428BeoBalet vodi svoje učenike na muzički spektakl moskovskog Dečijeg muzičkog pozorišta, “Fantazije na temu Dunaevskog” 4. oktobra od 18.00 u Ruskom domu u Beogradu.

Dečje muzičko pozorište mladog glumca jedino je profesionalno muzičko dečje pozorište i lider dečjeg teatralnog pokreta u Rusiji. Umetnički rukovodilac Pozorišta je zaslužni umetnik Rusije Aleksandar Fjodorov.

Mladi umetnici će predstaviti muzički spektakl „Fantazije na temu Dunajevskog”. Čućete melodije iz pesama, predstava, opereta, najpopularnijih sovjetskih filmova, koji su ušli u istoriju kinematografije.

Spektakl je posvećen 75. godišnjici Pobede u Velikom Otadžbinskom ratu i pokazuje najemotivnije trenutke, realnu priču, emocije i osećaje iz prvih dana do pobede, povezani sa rastankom, brigom, bolom za gubitstvo i radosti za povratkom. Štafetu pamćenja primaju već praunuci pobednika.

Završni blok programa predstavlja savremenu Moskvu devedesetih godina prošlog i prve decenije ovog veka. Veselu plesačku atmosferu smenjuje savremena gradska lirika, muzička izjava ljubavi glavnom gradu, tako posebnom i voljenom.

U spektakl, naravno, ne mogu da stanu sve popularne pozorišne i filmske numere Isaka Dunajevskog i drugih sovjetskih kompozitora, ali prelepa muzika i tekst najpopularnijih pesama Rusije dvadesetog veka, preko naših mladih izvođača, daje veliki podstrek za razvoj kulturnih veza i popularizaciju ruskog jezika.