dan majki beobalet.comMajka – „osoba koja je učinila više za vas od bilo koga na svetu“.

Danas je Dan majki, globalni praznik koji se slavi širom sveta. Ustanovila ga je amerikanka Ana Džarvis, koja je želela da posebno izdvoji dan u čast majki. Naravno da je bila inspirisana svojom majkom En Rivs Džarvis. Ana je proglasila drugu nedelju u maju – Danom majki, koji se od 1912. godine proslavlja u Americi. Ovom prazniku pridružile su se i ostale zemlje tokom godina, koje su datum prilagodile njihovim praznicima i običajima.

Što se nas tiče, mi ćemo slaviti  Materice, 8. mart i Dan majki i svaki drugi dan kako bismo rekli svim mama HVALA i VOLIM TE! <3

mama beobaletDanas ćemo prvo reći hvala našim mamama, ne samo zato što su nas rodile, odgajile, lečile, školovale… Nego što su nam dale beskonačnu ljubav koju nosimo kroz život kao naš najčarobniji sastojak. Hvala našim mamama što su uvek tu za nas, i danas kada više nismo deca, i danas kada su neke od nas mame. Samo mama može da razume, voli, pomogne i reši sve naše nedoumice, sumnje i strahove. Mama beskrajno veruje u svoje dete, daje mu krila i gura ga da poleti u svet.

BeoBalet ima mnogo prekrasnih majki (i očeva, baka, deka, teta… ali danas nije o njima reč :)), veliko HVALA njima što su nam ukazale poverenje, što prkose vremenu i gravitaciji da dovedu na vreme svoju decu, što veruju u svoju decu i što vole – svoje dete, drugu decu, druge roditelj, ljude… Mi volimo naše BeoBalet mame, od njih smo toliko toga naučile, videle shvatile. Sve te mame su sastavni deo malog BeoBalet sveta, koje svojim prisustvom boje naš svet, daju mu karakter i vrednost.

Danas naše balerine i njihove majke idu zajedno na balet. Danas želimo da uživamo zajedno sa našim mamama!