Neizmerno se radujemo zato što BeoBalet učestvuje u okviru 7. po redu Beogradski Šopen Fest -a, koji će se održati od 7. do 13. maja u Beogradu. Za one koji još uvek nisu upoznati BŠF populariše klasičnu muziku, predstavljajući stvaralaštvo jednog od najvećih kompozitora čovečanstva, pesnika klavira – Frederika Šopena.

Pozivamo vas na “Kako se sluša koncert” posvećen Frederiku Šopenu, koji se organizuje u čast predstojećeg festivala u Zadužbini Ilije M. Kolarca u subotu 28. aprila u 11.00 časova. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 200 dinara.

Balerine BeoBaleta izvešće dve koreografije na kompozicije Frederika Šopena – Prolećni valcer i Fantazija-Emprompti.

Kako se slusa koncertKako se sluša koncert ove godine slavi 7. rodjendan!

Edukativni program Centra za muziku Kolarčeve zadužbine Mala škola bontona – Kako se sluša koncert, započet je sa ciljem upoznavanja najmlađe publike sa Zadužbinom, načinom organizovanja i izvođenja jednog koncerta.

Program je predviđena za decu od 5 do 10 godina. Deca imaju priliku da prošetaju prostorom Zadužbine, od ulaza, foajea i blagajne, preko centralnih holova i garderoba za umetnike, do bine Velike dvorane.

Šetajući kroz Kolarac, mališani slušaju o tome čemu služi ulaznica ili program koncerta, ko sve učestvuje u organizaciji jedne takve priredbe, gde se i kako umetnici pripremaju pre izlaska na binu, kako se ponaša tokom koncerta, ali i kako se i kada aplaudira.Centralni deo programa je prilagođeni muzički program, mali koncert, koji traje od 20 do 30 minuta.

„Mala škola bontona – Kako se sluša koncert“ održava se svake poslednje subote u mesecu u 11h

BCF 2018 ProgramMi želimo da vam preproručimo da posetite Beogradski Šopen Fest! Ove godine Beograd će posetiti dvojica izvanrednih pijanista.

Eugen Indjić (Francuska / USA) nastupiće 8. maja u 20.00 časova u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Za ovog izvanrednog pijanistu kritika kaže da „On svira Šopena kao Poljak, Debisija kao Francuz a Prokofjeva kao ruski majstor“. Indjić je rođen je u Beogradu 1947. godine.
Njegova majka je bila Ruskinja, pijanistkinja-amater, a otac mu je bio srpski general u jugoslovenskoj vojsci pod kraljem Petrom II. Emigrirajući sa majkom u SAD, u svojoj četvrtoj godini, zainteresovao se za muziku nakon što je čuo snimak Šopenovih kompozicija Fantazija-Emprompti i Poloneza u As duru.

Zatim tu je koncert Lešek Moždžera iz Poljske. Lešek je izuzetan pijanista, kompozitor i producent, jedan od najznačajnijih džez muzičara u Poljskoj i svetu, nastupiće 13. maja u 20.00 časova u Kolarčevoj Zadužbini. Improvizacije na teme iz dela Frederika Šopena pozicionirale su ga kao jednog od najvećih individualista i virtuoza evropske džez scene.

Ulaznice na biletarnici Kolarca.