Drugo po redu predavanje za roditelje BeoBalet organizuje u saradnji sa Kinder Care pedijatrijskom ordinacijom na temu „Napadi besa kod dece“ koje će održati Dr Marija Petrić u sali Kopaoniku hotela Hyatt u subotu, 26. februara sa početkom u 11.00 časova

Ulaz na predavanje je slobodan uz prethodnu obaveznu rezervaciju mesta putem mejl adtrse office@beobalet.com.

Iako uglavnom predstavljaju razvojni oblik ponašanja dece, napadi besa ili tantrumi su veliko iskušenje za roditelje. U tim trenucima, kada su i dete i roditelji preplavljeni emocijama, teško je pronaći brzo, zadovoljavajuće i racionalno rešenje.

Da bi pomogli i detetu i sebi, mame i tate bi trebali da pogledaju svet očima svojih mezimaca i da dožive emocije na njihov način. Tek kada se razume dete, može se razumeti i njegovo ponašanje.

Kroz ovo edukativno predavanje, pokušaćemo da nadjemo odgovore na neka od mnogobrojnih pitanja. Pričaćemo o tome kada i zašto nastaju tantrumi, kako se ispoljavaju, do kada traju? Šta činiti a šta ne, kako pomoći detetu? Kako uzrast, temperament deteta i reakcija roditelja utiču na sliku tantruma? Možemo li ih sprečiti? Kada se treba zabrinui?

Obzirom da način ispoljavanja napada besa zavisi od mnogo faktora, ne postoji univerzalno rešenje za svako dete. Upravo zbog toga, individualni pristup je najcelishodniji.

Od rodjenja pa do školskih dana, o dilemama vezanim za psihomotorni, kognitivni, emotivni, socijalni razvoj kao i ponašanje vašeg deteta, možete prodiskutovati sa stručnjacima tima Razvojnog savetovališta Kinder Care pedijatrijske ordinacije. Njega čine pedijatar (Dr Marija Petrić), defektolog (Ivan Ivanković), pedagog, psiholog, neuropsihijatar.

Dr Marija Petrić specijalista pedijatar, razvojna pedijatrija

Pedijatar sa preko 30 godina iskustva u radu sa decom. Medicinski fakultet upisala 1979. god, diplomirala 1984. Nakon završene specijalizacije, pohađa dodatnu trogodišnju edukaciju (“Rano otkrivanje, dijagnostika i tretman“, “Zaštita i unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih”; “Mentalni poremećaji i poremećaji ponašanja u detinjstvu i mladosti”; Zdravo roditeljstvo I I II”).

Od strane i pod pod pokroviteljstvom UNICEF-a, izabrana za člana petočlanog tima lekara različitih specijalnosti koji se bave razvojnom pedijatrijom. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Ankari, pohađa poseban program “Introduction to Developmental Pediatric Training Program for International Teams from CEE/CIS”.