Dečiji časopis “Hajmo, drugari!” bio je pravo iznenadjanje za nas. Prvi put kada smo ga preslistali imali smo samo reči hvale. Zato smo rešili da ovu malu riznicu i njihov drugačiji koncept predstavimo našim roditeljima.

Naša prva impresija je bila da časopis za decu koristi u svom dizajnu osnovne boje! Odnosno boje koje deca prvo nauče, koje se lako mogu pronaći i prepoznati u svetu oko nas. Odsustvo flurescentnih boja u dečijem sadržaju, bio on print ili digital, postao je prava retkost. Zatim, tu su likovi koji nas iz broja u broj vode u nova saznanja i zanimljive zadatke. Ilustracije ovih likova su mala umetnička dela za nas. Možda je naš osećaj izazvan i nostalgijom, ali da li se sećate ranijih ilustracija dečijih knjiga. Deo koji je zauvek ostao urezan u naše sećanje su ilustracije stare Riznice Jovana Jovanovića Zmaja. Tako jednostavne, a toliko efektne da su za nas predstavljale preteču mape pamćenja. Umetnički izraz ilustracija časpisa “Hajmo, drugari!” nas podseća na te tradicionalne ilustracije. One su svakako modernizovane i prilagodjene sadašnjem vremenu, ali to su likovi iz stvarnog života, sa imenima koji potiču iz naše kulture… Pored toga to je i crtački izraz na kome deca mogu sjajno da nauče osnove crtanja!

Ovaj časopis je namenjen deci u vrtiću i deci nižih razreda. Pored sjajne zabave za mališane, on ih upoznaje sa važnim istorijskim likovima, pojavama u svetu oko nas, kao i tradicionalnim običajima i igrama – zbog čega su dobili posebno <3 od nas.

Čitajući ovaj časopis upoznaćete sneška Stevu i Lenku baštovnku, koji će vam ispričati priče i legende zanimljivih junaka. Očekuje vas i strip Raša i Gaša i njihova prijateljica Čupa.

Časopis “Hajmo, drugari!” od sada možete pronaći i na BeoBaletu. Radujemo se što širimo krug naših prijatelja.