Kako izgleda svet iz perspektive dece? Kako se njihovim očima vidi ili gleda? Koje su merne jedinice za intenzitet doživljaja i sreće. To su pitanja o kojima razmišljam danima. Razmišljam i kako je tužno što odrasli ljudi gube te super moći, što predstaju da sanjare, maštaju, žele… Prestaju da veruju u sebe.

Danima pričam sa svakom od mojih devojčica šta je videla, šta je osećala, gde na telu je osećala koju emociju… šta je na nju ostavilo najveći utisak, šta joj se nije svidelo, šta je uplašilo, šta je fasciniralo i životno usrećilo…. koliko je važan nastup za decu, podjednako je važno da zajedno analiziramo i sumiramo sve što smo doživeli, a doživeli smo vulkan – uzbuđenja, radosti, ponosa, snage, svih emocija.

Ovaj koncert je bio velika lekcija koja uči decu da veruju u sebe i svoje snove!

Taj dan, ta posebna pozorišna magija, iskre i svetla pozornice u očima, njihova predstava sebe je slika je koja će zauvek obeležiti njihovo detinjstvo. Ta slika će postati deo njihove ličnosti. Verujem da će im upravo ta slika sebe na najlepšoj i najstarijoj pozornici dati snagu u budućnosti da veruju u sebe, da mogu sve!

To je moja jedina misija i ambicija – snažne i srećne devojčice koje će osvajati svetove na vrhovima prstiju u haljini što šušti.

BeoBalet baletska bajka Uspavana lepotica odigrana je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Više od 130 balerina uzrasta od 3 do 15 godina odigralo je 20 koreografija.

Specijani gosti koncerta bila je glumačka ekipa koju su činili – Antonela Vasić, Ena Kristina Matošević, Ana Stević, Marija Žeravica, Saša Nićiforović, Aleksandar Mitkovič i Jana Okilj. Publika je imala priliku u segmentu predstave da čuje i poznati kvarte Mistic Cello.

Hvala! Hvala svima koji su pomogli da se ova magija dogodi.

Balet Uspavana lepotica  Petra Čajkovskog, smatra se najpoznatijim delom ovog kompozitora i uopšte jednim od najviše izvođen ih na baletskom repertoaru.

Uspavana lepotica, ili kako se na ruskom originalu naziva Snящaя krasavica a na ZapaduLa Velle au bois dormantThe sleeping beautyThe sleeping princess, prvi put je izvedena u Petrogradu januara 1890. godine.

Balerine BeoBaleta izvode balet inspirisan tradicionalnom pričiom o maloj princezi na koju je zla veštica bacila proročanstvo stogodišnjeg sna i iz koga ju je probudio poljubac.

To je čarobna priča o tome kako dobro pobedi zlo. Uči nas da imamo veru, nadu i ljubav.