Balerine BeoBaleta iz Kovina nastupiće u petak, 25. avgusta u 20.00 časova na platou Centra za kulturu u okviru Kovinskog kulturnog leta. Devojčice će izvesti sekvence baleta “Alisa u zemlji čuda”. Biće to prilika da se publika upozna sa umetničkim projektom na kome su male balerine radile protekle sezone. Pored brojnih koreografija devojčice će u okviru ovog nastupa pokazati i veliki glumački i muzički talenat.

BeoBalet Centar za kulturu Kovin

 

BeoBalet u Kovinu ove školske godine proslaviće 10 godina svog rada i postojanja. Naredna sezona je posebna za nas i potrudićemo se da organizujemo najbolji program do sada. Ovim putem pozivamo sve bivše učenike, koji su zajedno sa nama stvarali BeoBalet, da nam se jave ukoliko žele da učestvuju u revijalnom delu proslave 10 godina rada BeoBaleta u Kovinu. One su ostavile neizbrisiv trag na nas i našu školu, a mi se nadamo da smo kreativno i pozitivno uticali na njihov razvoj i život.

BeoBalet Kovin male devojčice

Vizija BeoBaleta je nastala u radu sa tim divnim devojčicama iz Kovina. Može se reći da smo mi zajedno rasli i razvijali se. Zahvalni smo svakoj našoj devojčici koja je kroz svoj trud, talenat i ljubav inspirisala naš rad i razvoj. Zahvaljujući njima mi se danas bavimo najlepšim poslom na svetu – mi pravimo princeze, mi pravimo buduće divne ljude! Svakodnevno uživamo u umetnosti i prenosimo znanje i ljubav u oblasti baleta, muzike, glume i još mnogo toga.

 

Ljubav se ljubavlju vraća! Mi smo dobili nemerljivu ljubav i zbog toga će balet u Kovinu uvek biti poseban za nas! Mi smo zajedno putovale, obilazile muzeje, osvajale brojne nagrade na takmičenjima i ovacije na koncertima, ali zajedno smo provodile i sate u baletskoj sali. Tada smo pravile prve baletske pokrete, ali smo učile i o drugarstvu, poverenju i istrajnosti.