fbpx

Program “Magic Serbia For Kids” nastao je nakon više godina promišljanja kako decu u Srpskoj dijaspori da inspirišemo da upoznaju i zavole srpsku istoriju, kulturu i umetnost na bajkovit i zabavan način. 

Ta idelja sveobuhvatnog srpskog kulturnog programa namenjenog deci, započela je sa našom idejom da prvo u Beču, te u Cirihu otvorimo BeoBalet školu, još te  2015. godine počeli smo da razrađujemo naš autentičan program namenjen deci u Srpskoj dijaspori.

Prva i najveća inspiracija za ovaj program bile su naravno naše devojčice u Beogradu. Za njih smo pored multidisciplinarnih školskih programa BeoBaleta kreirali i aktivnosti koje će ih upoznati sa srpskom istorijom, književnošću, muzikom, slikarstvom, arhitekturom i t.d. – to su naše kulturne opsade Beograda i Srbije, ali i ekskurzije gde rekapituliramo stečeno znanje.

Brzo smo uvideli odlične reakcije dece ali i roditelja, takođe imali smo priliku da vidimo da na ovakav način deca interaktivno uče, da se to znanje zadržava i da se kasnije sa lakoćom nadograđuje. Mi slikovito povezujemo znanja iz srpskog jezika, istorije, geografije, muzičke i likovne kulture, tome dodajemo nematerijalno kulturno nasleđe i trunku čarobnog praha.

BeoBalet nikada nije bila samo škola beleta, od osnivanja imamo viši cilj – a to je generacija kulturno obrazovane dece koja će stvarati velika dela i koja će nastaviti da prenose srpsku istoriju, kulturu i umetnost. Šta deci date u detinjstvu, to će kasnije živeti u svom životu.

Sa velikim ponosom predstavljamo vam naš novi online program za decu uzrasta od 5 do 12 namenjen Srpskoj dijaspori  – “Magic Serbia For Kids”.

Prva tema koju ovaj program predstavlja je “Princeza Viola zarobljena na čardaku ni na nebu ni na zemlji”. U okviru ovog programa deca će upoznati glavnu junakinju – princezu Violu koja će ih uz pomoć svojih super moći, veštine i znanja povesti u avanturu.

Kroz časove, radionice i online predstavu radimo jednu od najpoznatijih srpskih bajki, upoznajemo geografiju Đerdapske klisure i Srebrnog jezera, slušamo muziku kompozitora Stevana Hristića i učimo istoriju tvrđave Golubac. Najvljujemo i specijalne goste koji će izvesti za decu koncerte iznenađenje kako bi sam doživljaj deci bio što veći.

Magic Serbia For Kids koncipiran je kroz 5 radionica, koje će se održavati svake nedelje od 10.00 u trajanju od sat vremena. Rad je online, putem platforme gde je ograničen broj dece u grupi. Svako dete će pre početka programa dobiti nastavan materijal za praćenje radionica. Cena kompletnog programa iznosi 250 evra.

Svaka radionica ima posebnu temu koja se nadovezuje na sledeću, a konstrukcija svake radionice sastoji se od rada na baletu, glumi, horu, književnosti i muzici. Radionica počinje zajedničkim uvodom u temu, upoznavanjem materijala, zatim slede vežbe i zagrevanje, te baletske i scenske tehnike, koreografije, govorne vežbe, improvizacije i specijalni zadaci

Prijavljivanje je u toku putem mejl adrese office@beobalet.com kao i putem telefona (Viber, WhatsApp) +381 64 1956921.

BeoBalet organizuje i letnju ekskurziju od 22. do 27. juna na Srebrnom jezeru. Deca će u okviru ove ekskurzije moći da posete sve lokalitete i znamenitosti koje će obraditi u okviru programa.Za dodatne informacije o ekskurziji, molimo vas da nam pošaljete upit.